Mechanische Ventilatie onderhoud

Heeft uw ventilatie onderhoud nodig ?

Het is raadzaam om uw ventilatie regelmatig te laten onderhouden door een professional.

Axel Manders Dienstverlening kan dit specialistische onderhoud voor u uitvoeren.

Door regelmatig ventilatie onderhoud uit te laten voeren door Axel Manders Dienstverlening zal de levensduur van uw ventilatiesysteem verlengd worden, zal er minder snel geluidsoverlast optreden door het vervuilen van ventilatiekanalen, ventielen en ventilatiemotor, zal de ventilator minder hard hoeven werken waardoor u bespaard op energiekosten. En kunt u genieten van een optimaal binnenklimaat

Klein Onderhoud Mv:

Wij raden aan 1 keer per jaar klein onderhoud aan uw mechanische ventilatie uit te laten voeren.

Bij klein onderhoud reinigen en controleren we de ventilatie-unit en ventielen op werking en eventuele mankementen. Ook wordt het debiet gemeten om in kaart te brengen hoe het gesteld is met de ventilatiecapaciteit

Groot Onderhoud Mv

Wij raden aan om 1 keer per 5-7 jaar groot onderhoud uit te laten voeren.

Bij groot onderhoud reinigen en controleren we de ventilatie unit, met speciale borstels worden  de ventilatiekanalen schoongeborsteld, de ventielen worden schoongemaakt met een sopje. Eventuele defecte ventielen worden in overleg vervangen. Na de reinigingswerkzaamheden wordt uw systeem ingeregeld op een optimale werking en krijgt u advies over hoe u uw ventilatie het beste kunt gebruiken voor een optimaal binnenklimaat.

Raamroosters kunnen ook optioneel door ons gereinigd worden.

Klein Onderhoud WTW

Wij raden aan om 1 keer per jaar klein onderhoud uit te laten voeren aan uw WtW

Bij klein onderhoud aan uw Wtw maken we de ventilatiemotoren aan de binnenzijde van de unit schoon , de warmtewisselaar wordt gecontroleerd en eventueel schoon gezogen met een stofzuiger en de condens afvoer ( indien aanwezig) wordt gecontroleerd op doorstroming.

De filters in de unit worden elke servicebeurt vervangen, het aanleveren van nieuwe filters dient u zelf te verzorgen.

Groot Onderhoud WTW

Wij raden aan om 1 keer per 4-6jaar groot onderhoud uit te laten voeren aan uw WtW

Bij groot onderhoud aan uw WtW wordt uw hele systeem onder handen genomen, allereerst worden de aanvoer ventielen en afvoerventielen gedemonteerd, in de openingen welke zijn ontstaan plaatsen we afsluiters en wordt er op 1 kanaal een afzuiging geplaatst waardoor de vervuiling tijdens het reinigen wordt afgezogen. hierna worden de afvoerkanalen gereinigd met roterende borstels. De toevoerkanalen worden nagekeken en indien nodig ook gereinigd. Daarna is de unit aan de beurt, we maken de ventilatiemotoren aan de binnenzijde van de unit schoon , de warmtewisselaar wordt gecontroleerd en schoongespoeld. De condens afvoer ( indien aanwezig) wordt gecontroleerd op doorstroming. De filters in de unit worden elke servicebeurt vervangen, het aanleveren van nieuwe filters dient u zelf te verzorgen.