Mechanische Ventilatie vervangen

Heeft u oude of luidruchtige ventilatie in uw woning?

Laat hem dan vervangen door Axel Manders Dienstverlening

De gemiddelde levensduur van een mechanische ventilatie unit is 10 tot 15 jaar. Een verouderde ventilatie unit kan meer energie verbruiken, een verminderde werking hebben of geluidsoverlast veroorzaken door slijtage. Een moderne gelijkstroom ventilator kan tot wel 80% minder stroom verbruiken als de oudere wisselstroom ventilatoren. Axel Manders dienstverlening kan voor u de oude ventilatie unit vervangen en een nieuwe monteren zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Bij het vervangen van de mechanische ventilatie unit kunnen meteen de ventilatiekanalen en de ventielen grondig gereinigd worden. aansluitend aan de uitgevoerde werkzaamheden worden zowel het systeem als de ventielen ingeregeld voor een optimale werking en krijgt u uitleg over hoe u uw ventilatie het beste kunt gebruiken voor een optimaal binnenklimaat

Na de montagewerkzaamheden kunt u er voor kiezen om het jaarlijkse onderhoud ook door ons uit te laten voeren, hierdoor wordt uw ventilatie optimaal onderhouden en kunnen we tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan uw systeem meteen eventuele veranderingen en/of ontstane mankementen constateren en deze snel oplossen.

Wij voeren het vervangen, reinigen en onderhouden van Mechanische ventilatie uit in de regio’s: Nistelrode, Heesch, Geffen, Nuland, Rosmalen, Oss, Berghem, Ravenstein, Schaijk, Uden, Volkel, Boekel, Venhorst, Odiliapeel, Mill, Erp, Veghel, Schijndel, Sint-oedenrode, Grave, Cuijk, Wijchen, Land van Maas en waal, Druten, Dreumel, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Beuningen en Wamel .

Voor bedrijven en Vve kunnen wij het vervangen, reinigen en onderhouden van mechanische ventilatie landelijk uitvoeren

Wij werken met de merken Zehnder en Itho daalderop.

Over het algemeen komen er in woonhuizen 2 soorten ventilatie voor. Om duidelijk te maken welk systeem bij u in de woning hangt hebben we voor u een korte uitleg geplaatst.

1. Mechanische ventilatie (MV)

Bij mechanische ventilatie wordt de lucht via raamroosters of kieren in de woning aangezogen en via een aantal afzuigpunten afgezogen dit gebeurt meestal in het toilet, de keuken en badkamer en eventueel een berging e.d. Bij mechanische ventilatie is het noodzakelijk dat er voldoende toestroom is van verse lucht. Als de woning is voorzien van raamroosters is het belangrijk om deze ook regelmatig te (laten) reinigen.

Bij mechanische ventilatie raden we aan om 1 x per jaar klein onderhoud uit te laten voeren en 1 x per 5-7 jaar groot onderhoud uit te laten voeren zie hiervoor de pagina  ventilatie onderhoud

2. Warmte terug Win systeem (WTW)

Bij WtW Wordt er verse lucht van buiten aangezogen en via de filters en warmtewisselaar door kanalen in de woning ingeblazen. Door diverse afzuigpunten in de woning wordt de vervuilde lucht weer afgezogen en via de Wtw unit weer naar buiten geblazen. Hierbij gaat hij wederom door de warmtewisselaar en verwarmt de aangezogen lucht zodat er minder energie nodig is voor verwarming van de ingeblazen lucht in de woning. Bij de Wtw dienen de filters 2x per jaar vervangen te worden en bij voorkeur minimaal 1 keer per maand schoongezogen te worden.

Bij een WTW raden we aan om 1x per jaar klein onderhoud uit te laten voeren en 1 x per 4-6 jaar groot onderhoud uit te laten voeren zie hiervoor de pagina ventilatie onderhoud