Waarom mechanische ventilatie reinigen?

Moderne huizen zijn vaak goed geïsoleerd. Daarom hebben deze huizen goede ventilatie nodig. Veel huizen zijn dan ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem dat zorgt voor de afvoer van vervuilde binnenlucht. De kanalen die de verse lucht aanvoeren en vervuilde lucht afvoeren raken in de loop van de tijd vaak behoorlijk vervuild, hierdoor kunnen tal van klachten, zoals hoofdpijn, keelpijn, concentratieverlies, allergieën, benauwdheid, vochtoverlast en schimmels worden verergerd of zelfs veroorzaakt door vervuilde en vochtige binnenlucht. Dit noemen we Sick Building Syndrome.

De luchtkanalen die vervuilde lucht afvoeren raken in de loop van de tijd vaak behoorlijk vervuild

Bijkomend feit is dat door vervuilde luchtkanalen uw ventilatie minder efficiënt werkt en er vaker storingen optreden in uw ventilatie, het op regelmatige basis laten reinigen en onderhouden van uw mechanische ventilatie en uw ventilatiekanalen is vaak de oplossing. Wij adviseren dit minimaal 1x per 5 jaar te laten uitvoeren.

Bij het reinigen van uw ventilatie wordt met roterende borstels of doormiddel van luchtzwepen de vervuiling in de ventilatiekanalen los geborsteld waarna de vervuiling afgezogen wordt in een afzuiger met HEPA-filter. na de reiniging zullen we indien gewenst uw ventilatie afstellen en u voorzien van passend advies over het juiste gebruik van uw mechanische ventilatie systeem

Axel Manders is al meer als 10 jaar actief in het reinigen en onderhouden van mechanische ventilatie en ventilatiekanalen, doordat ervaring kennis en kunde worden gecombineerd met de juiste professionele gereedschappen kunnen we uw ventilatie in een mum van tijd uitvoeren zonder veel overlast te veroorzaken.

Natuurlijk worden de werkzaamheden stofvrij uitgevoerd.

Wij voeren het reinigen en onderhouden van Mechanische ventilatie uit in de regio’s: Nistelrode, Heesch, Geffen, Nuland, Rosmalen, Oss, Berghem, Ravenstein, Schaijk, Uden, Volkel, Boekel, Venhorst, Odiliapeel, Mill, Erp, Veghel, Schijndel, Sint-oedenrode, Grave, Cuijk, Wijchen, Land van Maas en waal, Druten, Dreumel, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Beuningen en Wamel .

Voor bedrijven en Vve kunnen wij het reinigen en onderhouden van ventilatie landelijk uitvoeren