Houtwormbestrijding

Houtworm laten bestrijden door een professional

Bij last van houtworm schakelt u het beste ons in: we zijn gespecialiseerd in voorkomen en bestrijden van houtworm . We voeren altijd vrijblijvend een houtworminspectie uit. Laat uw houtworm bestrijden door Manders Dienstverlening en profiteer van:

  • 10 jaar garantie op onze houtworm bestrijding.
  • Professionele inspectie op houtworm.
  • Gecertificeerde bestrijder.
  • Goedgekeurde bestrijdingsmiddelen.

Onze manier voor de bestrijding van houtworm

Om houtworm te bestrijden bespuiten we het oppervlak met ons bestrijdingsmiddel. Door deze spray over het houtwerk te verdelen, kan het goed doordringen tot de kern van het hout. Als u de houtwormbestrijding laat uitvoeren door een specialist als A. Manders bestrijding, bent u ervan verzekerd dat het houtwerk van uw woning of pand voor langere tijd houtwormvrij is.
Het bestrijden van houtworm gebeurt op diverse manieren; er is voor elk soort houtborend insect namelijk een andere bestrijdingsmethode vereist. Onze houtwormbestrijding is gericht op de schade die is aangericht en het voorkomen van verdere schade.

Over de houtworm

De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anabiidae), deze wordt ook de kleine houtwormkever, kleine houtworm, meubelkever of gewone houtworm genoemd. Dit insect komt in heel Europa voor en tast zowel naald- als loofhout aan dat meestal al geruime tijd in droge toestand is verwerkt. De aantasting blijft in de regel beperkt tot het spinthout, maar kan zich soms uitbreiden naar het kernhout. Houtsoorten met een hoge natuurlijke duurzaamheid worden niet aangetast.

De kevertjes zijn donkerbruin tot zwart; de kop ligt verborgen achter een gewelfd halsschild. Op de zeer fijn behaarde dekschilden zijn in de lengterichting kleine puntjes zichtbaar. De lengte van de kevertjes bedraagt 2,5 tot 5 mm. De vrouwtjes leggen 20 tot 40 eitjes, deze eitjes hebben een citroenachtige vorm en zijn doorschijnend wit. Ze zijn circa 0,3 mm lang en 0,2 mm breed. De larven zijn enigszins gekromd, bezitten drie paar pootjes en zijn geelachtig van kleur. Volwassen larven kunnen tot 7 mm lang worden; de ei larven zijn ongeveer 0,6 mm lang.

De houtaantasting door de gewone houtwormkever is te herkennen aan de ronde uitvliegopeningen met een diameter van 1 à 2 mm. De uitvliegperiode is medio april / augustus. Door de vraatgangen bloot te leggen, kan men constateren dat deze in alle richtingen door het hout lopen en dat ze gevuld zijn met sigaarvormig boormeel, waarin excrementenkorrels voorkomen. Onder aangetast hout ziet men vaak hoopjes boormeel liggen.